...:: demi masa ::...

...:: demi masa ::...
"Demi Masa,
sesungguhnya manusia itu benar-benar
berada dalam kerugian
kecuali orang-orang yang
beriman,

dan mengerjakan amal
soleh

dan berpesan-pesan dengan
kebenaran serta kesabaran."

Wednesday, April 8, 2009

Perubahan.

Assalamualaikum.

hari berganti hari, bulan berganti bulan dan tahun berganti tahun.

hari ni cuti kerna Hari Lahir Sultan Johor, moga baginda dikurnia redha Allah SWT.

Mengimbas kembali.

zaman sekolah: Komander
zaman universiti: Setiausaha

Dua dunia berbeza.

zaman sekolah.

saya rindui zaman sekolah dulu. penuh dengan kelasakan dan ke'ganas'an! menjadi seorang komander dari sekolah hingga PLKN menjadikan diriku kelihatan seorang yang sangat lasak+sempoi+gamble+...... memang saya suka! hehe.

suatu hal yang paling saya tunggu(boleh dikatakan matlamat utama) setiap kali camp adalah jungle tracking, meredah hutan, semak, lumpur.. wah, gile best! hehe.. takde nahas, cari nahas! takde masalah, cari masalah! melompat- lompat saja..., itulah diriku.. ;)

tapi, satu rahsia: tak pernah kena pacat.

zaman universiti.

ada jugalah.... pernah menjadi komander pada semester 1 dan 2 dalam bomba dan sering menjuarai larian jarak jauh di universiti( semester 1 hingga 3).. =)

namun, paling memberi kesan, menjadi seorang setiausaha. berbeza sangat! selalu duduk di dalam office, menaip surat, menyiapkan laporan, mengemaskini data, juga menjaga personaliti sebaik mungkin. juga selalu diminta menjadi pengacara majlis. semua ini merubah diriku kelihatan, ya... mungkin seorang yang lemah lembut dan ayu... (iye ke?) sangat sibuk dan tiada peluang mengikuti aktiviti outdoor yg lasak dan lebih challenge.

nak dikatakan disini,

sebenarnya saya merindui zaman yang 'adventure'.. saya rindu untuk masuk ke hutan, mendaki gunung dan sebagainya. dulu, saya hanya mengikuti aktiviti2 ini untuk enjoy.. namun, kini, alhamdulillah, saya telah faham.. mengapa Allah menciptakan semua ini untuk kita benar- benar menginsafi kebesaran Allah SWT, Subhanallah.

Moga suatu hari nanti impian saya tercapai. saya nak memulakan penjelajahan menjejaki hutan dan gunung!

impian: gunung tahan dan gunung kinabalu.

amin.

No comments: